חיפוש
  • Nilly Rischin

לופט צעיר ומיוחד בשרון

שמחה לשתף אתכם בפרויקט  מפתיע, בלב השרון. 


הדיירים בנכס: 

לפני 9 שנים עברה משפחת ב' 3 נפשות  לבית פרטי. ב-2018 היה רצון להוסיף שטח שיאפשר, פינה מרווחת לצרכים המשתנים של בני המשפחה.

אחד הערכים החשובים, למשפחה המיוחדת הזאת, הוא הקרבה המשפחתית והפרטיות. תקופת הצבא והלימודים האקדמאים למשל, הם תקופות משמעותיות  עבור המשפחה, ועל כן נולדה המחשבה לתת נוחות  למתבגר/ת.


המיקום: 

בית פרטי בישוב בשרון, נבנה ב2006 - 177 מ"ר על מגרש של 390 מ"ר. הבית תוכנן ב צורת H, וכל חלל בבית בולט בצורתו החוצה וכל קומה ממוסגרת בקרניז קטן בולט. במגרש חצר קדמית שמשמשת מבואה לבית ומאחור חצר פרטית לשימוש בני המשפחה. 



המטרה: 

שהתוספת בניה תממש את כל זכויות הבניה המירביות המותרות בנכס. בניה שתשתלב בשפה העיצובית הקיימת, עם התכנון המקורי של הבית כמקשה אחת, ויחד עם זאת שהתוספת תרגיש קלילה ואוורירית, ושהעיצוב ירגיש  קליל וחמים.




שלב התכנון:

החלטנו אני ובעלת הנכס, שהיא אשה יוצאת דופן במעורבות שלה ורמת האחריות שלה לנכס ולבני המשפחה, להשתמש במרפסת  גג קיימת עם מעקה בנוי  כחלק מקירות החדר ולעלות מגובה המעקה הקיים ולא לשבור אותו, כדי לחסוך בעלויות הריסה ועלויות בניה  וכך גם העמודים והקורות היתחברו למבנה הקיים. המרפסת רוצפה והטיח על התוספת התחבר עד לטיח בחלק הקיים. 

התכנון במקרה של השיפוץ הזה דרש ממני רגישות לקיים, אבל גם לחשוב על עתיד המשפחה שיהנו  מחלל מואר באור טבעי ומרווח אוורירי וקליל. 

בפנים,  הרסנו חלקית קיר באמצע, על מנת לאפשר מצד אחד חלל אחד מרווח, ומצד שני פרטיות בכניסה לחדר. מיקום החלונות תוכנן בקפידה כדי לשמור על סדר ולאפשר לאוויר שיזרום מ4 כיוונים ולאפשר להרגיש את הצבעוניות מבחוץ גם שנמצאים בפנים.




שלב הרישוי:

הוספתי בהיתר 28 מ"ר עיקרי+ שטחי שרות באגף ימין + פרגולה במרפסת.תוספת בניה בקומה הקרקע עד גבול מגרש + תוספת בניה בקומה ראשונה באגף הימני + פרגולה, שלב שדרש הסכמות שכנים ופרסום בעיתונים כי הבניה עד גבול מגרש בחזית אחת, במגרש משותף לא רגיל.


שלב הבינוי:

הלקוחה רצתה  לעשות שינוי בריצוף בכל הבית ולחדש חללים נוספים בנכס. שלב כתב הכמויות עזר  מאוד לצפות את העלויות ונתן שליטה מלאה לדעת היכן לקזז והיכן להוסיף לתקציב . ובסויים הבניה החצר הקדמית שופצה.


חומרים:

חומרים בתוספת למבנה קיים הם אתגר בפני עצמו, כי אף פעם אין להשיג את החומרים הקיימים. חומרי החוץ השתלבו בגוון בגלל שהטיח הוא עד קו המעקה, ובגלל שכל החזית בנויה  בקוביות , ניתן היה לטייח עד קו מסויים בבינוי ולא את כל החזיתות. אלומניום נבחר באותו גוון של האלומניום הקיים ואותם פרופילים. בפנים הוחלט לרצף בגוון אפור בהיר נטרלי גם את המרפסת חוץ וגם הפנים שירגיש חלל אחד, באריחי גרניט פורצלן 80/80 שמשתלבים עם הפרקט בשאר הבית.




התהליך כלל:

  • תכנון תוספת בניה לחדר לבית פרטי קיים

  • הוצאת היתר בניה, כולל הקלות- ניצול זכויות מקסימלי

  • תוכניות ביצוע

  • תכנון תקציב עם כתב כמויות מפורט

  • עיצוב וסטיילינג


זמנים:

תכנון: החל במרץ 2018.

רישוי: היתר התקבל בפברואר 2019 כולל הקלות ופרסומים.

בינוי: החל במרץ 2019 והסתיים ביולי 2019.




תודה אישית  לבעלת הנכס המקסימה, היה לי כיף שהיית מעורבת לאורך כל הדרך, אני מעריכה את ההתמסרות והקפדנות שלך מאוד.


ותודה לצוות ולספקים שלקחו חלק בפרויקט:

קבלן מבצע: יניב יונה

מהנדס: פנט שמואל

מסגרות: ניר אוסידון

אלומיניום: אמיר גבאי

שטיח, כריות , נרות וכו : לולה סטודיו המדהימות.

צמחיה: החממה

צילום: שרון בוכבינדר - צלמת

נילי רישין אדריכלות ועיצוב 052-6418991


לתמונות נ וספות לחץ כאן

87 צפיות0 תגובות